I det sydlige Shaolin tempel i Kina udviklede munkene for mange århundreder siden et selvforsvarssystem, der skulle være mere effektivt end noget andet. En svag person skulle kunne klare en stærk, samtidigt var det vigtigt, at hele kroppens potentiale blev udnyttet og det var vigtigt, at man ikke kom til skade. Resultatet blev Weng Chun. Et system der i hver enkel situation giver den mest effektive måde at forsvare sig på, og som igen og igen er blevet testet i rigtig kamp.

Weng Chun er ikke kun teknikker, men unikke principper og koncepter for kamp, som er lige så aktuelle i dag, som den gang de blev udviklet. Når man står i en situation, hvor man skal forsvare sig selv, er det for sent at tænke over, hvordan man vil gøre det. Det går meget hurtigt og ens krop kan sende faresignaler, som gør det svært at reagere. I Weng Chun er der derfor særlige teknikker som "klæbende hænder" og sparringsøvelser, der opbygger reflekser, så udøverens krop kan reagere automatisk og instinktivt på greb, skub, slag, spark og kast m.m.

Ofte vil en voldsmand være stærkere eller større end én selv, da de naturligt vælger svagere ofre. Weng Chun bygger derfor ikke på rå kraft eller hårde blokeringer, men på at aflede og omdirigere modstanderens kraft og ramme ham på sårbare steder.

 

Weng Chuns Historie

Weng Chun Kung Fu stammer fra berømte Shaolin kloster i Syd Kina. Det blev udviklet af klostrets 5 Abbeder henmod slutningen af 1700 tallet, kort inden klostrets fald. Da klostret bliver brændt ned forhindres kunsten i at kunne udbredes og den er tæt på at uddø.

Weng Chun Mesteren Abbed Chi Sim, overlevede som en af de få ved at forklæde sig som kok og leve undercover på de Røde Opera Både. Henover de næste par århundreder vil krige og kultur revolutioner næsten det helt gøre det af med Weng Chun og den fragmenteres gradvist. Nye stilarter opstår såsom det populære Wing Tsun system under Ip Man, Bruce Lee's Mester.

Wai Yan beslutter sig i 1950'erne for at samle Weng Chun igen og rejser rundt i Asien til de sidste stormestre i Weng Chun og bringer dem tilbage til Hong Kong og åbner Dai Duk Lan; - en Kung Fu hub, hvor alle kung fu stile mødtes, delte viden og blev testet. Formålet med Dai Duk Lan var at samle Weng Chun systemet igen og ved hårdt arbejde og teste "virkeligheden" fandt de ud af hvad der virkede og hvad der bare var en fancy teknik.

Kort inden Wai Yan døde i 2004 blev Andreas Hoffman, som den eneste europæer, udnævnt til arvtager af Weng Chun og modtog den traditionelle Te-cermoni. Som Grandmaster tog Andreas tilbage til Tyskland og holdte sit ord om at sprede Weng Chun kunsten og i dag dyrkes den verden over.

Andreas Hoffman har hovedkvarter i Bamberg, Tyskland, og besøger årligt vores klub.

Grand Master Andreas Hoffmann har en enorm ekspertise inden for kampkunst, og er udover at være Grand Master i Weng Chun også sortbælte i brasiliansk jiu-jitsu, mester i Shaolin Qigong, mester i Fu Tai Chi Chuan, mester i Hung Gar Kung Fu og mester i sydlig Drage Kung Fu.

Weng Chun i Danmark

I 2005 Bringer Dai Sifu Henrik Sprechler og Sifu Thomas Weng Chun til Danmark. Det startede i det små i en kælder på Østerbro og vokser sig stort nok til at udvidde i indre by ved Nørreport St. Inden længe ekspanderede klubben til Kødbyen og har eksistereret der siden 2007.

Inden længe undervises der også Weng Chun i Helsingør og Hørsholm.

Klubben drives af dens 6 instruktører Sihing Daniel, Sihing Rene, Sihing Jurij, Sihing Ivan, Sihing Daniel, Sihing Patrick og Sifu

Bodhidharma

Bodhidharma kom fra Kerala Sydindien hvor de beskyttede templerne med kalaripayattu, aka Pit Fighting, en indisk martial art der går 6000 år tilbage. Da Bodhidharma kom til Kina i år 520, blev han  introduceret for Shaolin Klostret og han lærte munkene hans kunst og Kung Fu opstod.

klik for at se mere historie om Bodhidharma


Grandmaster Andreas Hoffmann

Weng Chun har før 1996 været hemmeligholdt i en meget lukket kreds af personer og familier. Den øverste mester og direkte arvtager af Weng Chun systemet er i dag GM Andreas Hoffmann som underviser systemet åbent til alle.

Grandmaster Andreas Hoffmann tog som ung mand til Hong Kong og fandt en legendarisk stormester i Kung Fu. Mesteren Wai Yan var allerede dengang en mand i hans tredje alder men habil nok til at undervise Andreas Hoffmann henover de næste 20 år.

Nedenfor ses Hoffmann overrække første udgave af sin bog om Weng Chun til Wai Yan få år før hans død i 2004. Ære værne om hans minde.