Weng Chun Formerne er vores bibliotek

Som en traditionel kungfu stil har Weng Chun flere former at byde på. Hver form har sin egen unikke betydning, indhold og mening. Vores begynderform hedder 'Luk Dim Boon' (6½ Princip Form) og indeholder samtidig vores kamprincipper. Den næste form er 'Fa Kuen' (Blomsterform) som er en kampform og efterfulgt af 'Sap Yat Kuen' (Evige Næve Form) som er en Chi Sao form (Sticky hands) som benyttes til nærkamp. Herefter er der flere avancerede former såsom 'Saam Bai Fut' (Three Bows to Budda), Langstok, Dobbeltknive, Wooden Dummy og mange andre.

Formtræning er et vigtigt redskab til selvtræning, som man både kan bruge som styrke og konditionstræning, samtidig med at der er et element af meditation over det. Formtræning kan gøres langsomt eller hurtigt alt afhængigt af hvad man ønsker at fokusere på. 

Hver bevægelse kan bruges i flere kampscenarier og kunsten er at lære disse, forstå principperne og meningen og at kunne udføre dem under pres. 

Weng Chun formerne ser meget anderledes ud end traditionel kung fu, da Weng Chun formen er baseret på andre ideer end eksempelvis dyrelignelser. Vi inkorporerer dog de gamle former såsom tiger, slange, leopard, trane og drage, men disse er ikke en del af vores curriculum.  

Wooden Dummy - Muk Yan Jong (wooden dummy form)

Træningsredskab til at øve former for at oparbejde følsomhed og naturlige reaktions mønstre. Dukken flytter sig ikke, så man lærer at flytte sig for kraften.

Dobbelt knive - Fu Mo Siong Dao (Father & Mother Double Knives)

'Moderen følger altid faderen'.

Langstav - Luk Dim Boon Kwun (Six and a half point long pole)

Lærermesteren

Klik her for at se gammel mester 'Tang Yik'